La Bagatelle

La Bagatelle is één van de twee naast elkaar gelegen stadsvilla´s in de Jean van Hinsberghstraat te Middelkerke die sinds 2002 als monument beschermd zijn. Het zijn nog de restanten van wat ooit een bijzonder indrukwekkende straat was. De twee stadsvilla´s (La Bagatelle en Le Pignon) zijn grosso modo ontworpen als mekaars spiegelbeeld, maar een goede kijker ziet zelfs aan de voorgevel een aantal verschillen. Een van de grootste vormelijk verschillen is dat waar "La Bagatelle" een mooie houten erker heeft, dit bij "Le pignon" van steen is. 

 

Beide huizen zijn tegelijkertijd gebouwd voor baron Mathieu de Crombrugghe de Looringhe en zijn typische voorbeelden van burgerhuizen die de wereldoorlogen vrij intact overleefd hebben. De aanpassingen die eraan gebeurden in de jaren 1920 hebben het karakter van de oorspronkelijke situatie uit 1889 goed behouden. 

De huizen zijn in een neogotische bouwtrant opgetrokken: een verhoogde begane grond en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, een beschilderde baksteenbouw, een brede travee met trapgevel met spitsboogvenster. De verschillende rond-, spits-, korf- en mijterboogvormige vensters en de rondbogige deur op bordes maken de neogotische sfeer af. Het interieur is sober opgevat interieur: gang met cementvloer en houten steektrap. 

La Bagatelle heeft een woonoppervlakte van ruim 225 m². Het huis bestaat uit een keuken / eetplaats / veranda, een ruime woonkamer, een badkamer, een doucheruimte, 5 slaapkamers (waarvan 2 met ensuite doucheruimte), een wasplaats, berging en kelder. Een ruime en zonnige binnenkoer vervolledigen het geheel. 

Wil je meer weten? Kijk dan naar het Plan of onze Foto-impressie . 
terug naar Home